Omgeving

De Lemelerberg en Archemerberg liggen op loopafstand van de B&B.  Hier kunt u heerlijk ronddolen en, eenmaal boven, genieten van prachtige vergezichten.  Als u geluk heeft komt u de schaapskudde tegen.

Ook heeft "De Mooiste Routes" Lopen bij Lemele uitgeroepen tot de mooiste wandelroute van het jaar 2018! 

In de directe omgeving van de B&B bevinden zich diverse beeldentuinen, bijv. die in Witharen.

Golfclub Hooge Graven in Ommen, www.hoogegraven.nl, biedt diverse arrangementen.  Gasten zijn van harte welkom (minimaal clubhandicap 54), caddiemaster  0529-455999. 

Op de Canadese Begraafplaats in Holten worden slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Achter elk van de 1394 graven schuilt een indrukwekkend verhaal. Tijdens uw bezoek, in het naastgelegen informatiecentrum, krijgt u meer inzicht over de inrichting van het ereveld en komt u meer te weten over de gesneuvelde militairen.

Het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug is een gebied van ongeveer 35 vierkante kilometer en is in eigendom van en in beheer bij Staatsbosbeheer, de Vereniging Natuurmonumenten en enkele particuliere eigenaren.  

In Zwolle, Enschede en Deventer kunt u heerlijk winkelen, de B&B ligt op ong. 30-40 min rijden van alle 3 de steden.  En als u in Zwolle bent moet u zeker een bezoek brengen aan Museum De Fundatie.

Kom fietsen in het prachtige Vechtdal.  Bij ons kunt u fietsen huren om een heerlijke tocht te maken langs De Regge, De Vecht en door de schitterende natuur van het Vechtdal.  De "knooppunten" zorgen ervoor dat u altijd de goede kant uitgaat en op de mooiste plekjes komt!

In het nabijgeleden Hellendoorn vindt u diverse musea, o.a. het Bakkerij- en IJsmuseum en het Smederijmuseum D'Oale Smederië.